Miért nem jó a saját márkás hűségrendszer?

A hatalmas multinacionális vállalatoknál egyértelmű, hogy a saját márkájukkal reklámozzák hűségrendszerüket, mivel megtehetik a hatalmas kereslet miatt. Ha pedig hatalmas a kereslet, az egyenlő a hatalmas igénnyel.

Miért nem jó a saját márkás hűségrendszer?

A kis- és középvállalkozások sajnos nem mondhatják ugyanezt magukról, sőt sokszor
rivalizálniuk muszáj a vásárlókért. Emiatt nem érdemes saját márkás hűségrendszerben gondolkodni, hiszen előfordulhat, hogy nem felénk van a legnagyobb bizalma a vevőnek. Sőt, emiatt lehet, veszteségesen jönnénk ki a saját hűségrendszerünkből, ezzel számtalan energiát és pénzmennyiséget feláldozva.

Mivel nem mindenki ismerheti a kisebb cégek saját termékeit, így nem feltétlenül ahhoz fognak nyúlni, amikor a polcokon az általuk ismertebb termékek is megtalálhatóak. Az emberek többsége tisztában van és látogatja a legtöbb hatalmas multinacionális céget, és mivel rengeteg van belőlük, óriási a kínálatuk, így nagyobb bizalmat szavaznak nekik. Ráadásul a temérdek marketingfogással sok embert érnek el.

Egy kis- vagy középvállalkozásnál nem ennyire biztos, hogy azt ismerik az emberek, ezáltal kevesebb bizalmat szavaznak neki, és nem szívesen használnak ismeretlen márkákat. Lehet, hogy az ár-érték arány nagyszerű a saját márkás termékeknél, mégis vannak, akik inkább az eddig bevált és használt árucikket választja majd.

Emiatt érdemesebb másfajta törzsvásárlói rendszerben gondolkodnunk, ami szélesebb körben mozog. Ezáltal több helyszínen biztosíthatunk hűségpontokat vásárlóinknak, és több ember kerülhet a vállalkozásunk vonzáskörzetébe. Aki bekerül egy ilyen törzsvásárlói rendszerbe, utána könnyen megismerheti a vállalkozásunkat, így több vásárlóra tehetünk szert, és hosszútávon bevétel növekedésre számíthatunk.

Ezáltal alaposan gondoljuk meg, érdemes időt, energiát és nem mellesleg rengeteg pénzt belefektetni egy saját márkás hűségrendszerbe.

További részletesebb információkért keressen bennünket, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

2020-05-27T13:49:43+00:00